Många jobbar för trygg valborg

29 april 2024, kl. 14:24 - Kommun & politik

Ryggtavlor på två personer med gula västar som det står nattvandrare på
För många är valborg ett härligt tillfälle att fira våren och ljuset. För att det ska bli ett tryggt firande är det flera aktörer som är ute under kvällen.

Kommunvakter, fältare, nattvandrare och polis har samordnat sitt arbete för att det ska bli en så trygg valborgskväll som möjligt. Mötesplatserna för unga; Hörnet, Myran, Gribby och Esplanad, utökar också sina öppettider för att erbjuda ungdomar ett tryggt alternativ och gemenskap tillsammans andra i samma ålder.

Under början av kvällen är kommunvakter, fältare och nattvandrare utspridda på olika platser i kommunen. Därefter avgör kvällens händelser var de jobbar.

Kommunens idrottsföreningar bemannar nattvandring alla fredags- och lördagskvällar samt tillfällen som till exempel valborg och skolavslutning. Valborgskvällens nattvandring står Täby fotbollsförening för. Även privatpersoner är varmt välkomna att nattvandra, man behöver inte anmäla sig. 

Om nattvandring

Om samverkan för ett tryggt Täby

Kommunen har regelbundna samverkansträffar under året med Westfield Täby centrum och väktarbolag för att tillsammans arbeta för ett tryggt Täby. Genom att dela erfarenheter får vi en gemensam lägesbild och kan arbeta mer effektivt och samordnat. Inför valborg har även arrangör för valborgsmässofirande deltagit.

Täbys olika valborgsfiranden hittar du här.